dinsdag 16 december 2008

03. Plan van aanpak

Plan van aanpak:

Keuze van het onderwerp met een motivatie:

We hebben gekozen voor het onderwerp Piet Mondriaan. We hebben voor deze kunstenaar gekozen, omdat het voor ons een bekende kunstenaar is en wij zijn werk erg waarderen.

In zijn werk komt duidelijk naar voren dat Mondriaan een kunstenaar is die werkt met abstracte en non-fictieve figuren. De aanloop hiernaar toe is geleidelijk gegaan en daarom erg leuk om mee te nemen in het lespakket.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren dat een schilderij niet altijd iets voor hoeft te stellen, voordat het echt kunst genoemd wordt.

Taakverdeling in de groep:

Allereerst gaan we brainstormen over wat voor lespakket we precies willen gaan maken.
Willen wij een lespakket voor middenbouw of bovenbouw? En welke middelen willen we toepassen in het lespakket?

We willen eigenlijk alles voor het lessenpakket samen en in goed overleg doen. Wij hebben al vaker samengewerkt en dit is eigenlijk altijd goed gegaan. Natuurlijk doen wij allemaal eigen onderzoek op onze stageschool en werkt ieder zijn eigen producten uit.
Op deze manier komen wij tot een lespakket dat wij met elkaar hebben uitgewerkt en waar wij alle drie tevreden over zijn.

Lespakket:

Wij willen een lessenserie van 5 lessen maken. Wij gaan er vanuit dat er een SmartBoard aanwezig is. De lessenserie is bedoeld voor kinderen uit groep 6/7.

Les 1:
Introductieles: In deze les willen wij de kinderen laten kennismaken met Piet Mondriaan. In deze les willen wij een powerpoint gebruiken.

Les 2:
Creatieve les: In deze les willen we een creatieve les geven. Dit wordt een tekenles. De kinderen gaan aan de slag met het werk van Piet Mondriaan.

Les 3:
Vakoverstijgende les: In deze les willen we kunstzinnige oriƫntatie combineren met een ander vak. We willen het combineren met geschiedenis. In deze les willen wij een powerpoint gebruiken.

Les 4:
Creatieve les: In deze les gaan de kinderen aan de slag met een tekenles.

Les 5:
Afsluitles: Dit is de laatste les van de lessenserie over Piet Mondriaan. Wij willen dit onderwerp op een interactieve manier afsluiten. Bij deze les hoort een webquest, de kinderen gaan in kleine groepjes aan de slag op het internet met Piet Mondriaan.

Een beschrijving van de competenties per groepslid:



Geen opmerkingen: